Книгата „Богословие на просперитета“ ще бъде представена в „Къща за птици“



cover.inddСЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

Кои са капаните на т. нар. „религия на просперитета“? Какъв е православният поглед към така популярните днес „духовни принципи“, като „учението за безусловното изцеление“, „Закона за сеенето и жъненето“, учението за визуализацията или „творящото въображение“? Отговор на тези въпроси предлага новата книга на отец Теодор Стойчев „Богословие на просперитета. Православна критика“ (изд. „Омофор“). Авторът представя сериозно и задълбочено проучване на харизматичното движение „Богословие на просперитета“ от гледна точка на православната теология и традиция.

На 5 юни издателство „Омофор“ отправя покана към читателите на стойностната православна литература за премиерата на най-новата книга на отец Теодор Стойчев. Авторът и участниците в представянето ще дискутират проблемната тема за едни от най-актуалните ценности на съвременната епоха, като преуспяването и богатството, и опитите те да бъдат превърнати в духовна концепция.

otec-teodorПротойерей Теодор Стойчев е роден през 1973 г. в Русе. Свещеник е в храмовете „Св. Атанасий Велики“ и „Успение на Пресвета Богородица“ във Варна. Доктор е по богословие с дисертация в областта на Свещеното Писание на Новия Завет.  Други негови книги са: „Значението на кръста Христов в Посланието на св. апостол Павел до Галатяни“ и  „Богословие на Новия Завет“.

Книгата ще представят:

доц. д-р Димитър Попмаринов
Декан на Православния богословски факултет
на Великотърновския университет, редактор на книгата

 


o.stoyan
свещ. доц. д-р Стоян Чиликов

Свещеник в столичния храм „Св. Георги“, кв. „Дървеница“,
преподавател по теология в Пловдивския университет

 


Къде:
ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 5 юни (четвъртък) 2014 г., 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...