Апел за подкрепа на незрящата Ивалинкаivalinka donovaСлед като разказахме историята на самотната майка Гинка Димитрова, в кампанията „Виждам те“ ви срещаме с още една жена в затруднено положение. Тя е незрящата Ивалинка Донова. 68-годишната жена е с увредено зрение от ранна детска възраст.

Въпреки трудностите, с които се сблъсква, тя посвещава активните години от живота си на музиката. На късна възраст обаче се изправя пред ново изпитание – започва битка с онкологично заболяване, претърпява две тежки операции, последвани от химиотерапия.

Пенсионерката има дъщеря, която обаче няма възможност да й помага финансово, нито пък да я посещава често. „Никак не ми е лесно да изпадам в унизителното положение да искам помощ… Но до този момент съм взела много пари назаем, за да платя необходимите консумативи за операциите и последвалата терапия (обшиватели за 1200 лв., лъчетерапия – 600 лв.), както и за медикаменти, които не се заплащат от Здравната каса. Само операциите са безплатни. В момента от пенсията връщам взетите заеми и нямам необходимите средства за храна, бит и поддържане на организма, за да може той да понесе страничните действия от химиотерапията“, споделя Ивалинка. Жената се нуждае от средства за питателна и качествена храна, богата на витамини и желязо, както и за заплащането на допълнителни изследвания, като ядрено-магнитен резонанс и скенер.

Всеки, който иска да подкрепи Ивалинка чрез финансово дарение, може да се обади на телефони (02) 987 1655, 087 980 9114, или да пише на адрес pokrov.iseeyou@gmail.com.

Повече информация за кампанията „Виждам те“ на Фондация „Покров Богородичен“ ще намерите тук:

Please follow and like us:

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ:

Споделете в социалните мрежи