Кампанията „Виждам те“ търси подкрепа за две многодетни майкиvijdam teДве многочленни семейства в затруднено социално положение търсят помощ, за да оцелеят в условията на една сурова реалност. Две многодетни майки изпитват предела на силите си, за да не подлагат на крайни лишения своите деца. Кампанията „Виждам те“ благодари на всички дарители, които дотук откликнаха на инициативата, и отправя своя апел към всеки, който желае да помогне, за да не оставяме нуждата на тези семейства незабелязана и нечута…


„Въпреки всичките ми проблеми, благодаря на Господ, защото Той никога не ни е изоставил“

След смъртта на съпруга си Гинка Димитрова остава да се грижи сама за четирите си деца. В рамките на кампанията „Виждам те“ отзивчив дарител подари на дъщерята на Гинка всички необходими принадлежности за един прохождащ фризьор; днес момичето е мотивирано да завърши средното си образование в Професионалната гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“, и да работи по професията си. Семейството на Гинка Димитрова обаче все още се нуждае от средства за оцеляване. И за да отхвърли всякакви потенциални предразсъдъци на етническа основа, Гинка споделя, че с по-голяма надежда очаква предложения за работа за почистване на офиси или частни домове, отколкото финансова помощ.

Историята на Гинка Димитрова и нейното семейство можете да прочетете тук.


„За съпруга ми срамна работа няма. За него е срамно децата му да гладуват“

В тези думи на Гергана Илиева, майка на четири деца, е стаена силна болка. Поради неочаквано стечение на житейските обстоятелства, бащата на децата й влиза в затвора и в продължение на почти три години се налага тя сама да се бори за прехраната на голямото си семейство. В очакване таткото да излезе на свобода (което се предвижда да се случи в края на 2013 г.), младата жена е благодарна на всеки отклик за помощ.

Повече за историята на Гергана Илиева можете да прочетете тук.

Ако искате да подкрепите Гинка Димитрова и Гергана Илиева и техните семейства, можете да направите финансово дарение по сметката на фондация „Покров Богородичен“: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого конкретно е предназначено дарението или то е цялостно за целите на кампанията „Виждам те“). Ако желаете да направите дарение под формата на дрехи или хранителни продукти, обадете се на телефони (02) 987 1655, 087 980 9114, или пишете на адрес pokrov.iseeyou@gmail.com.

Повече информация за кампанията „Виждам те“ на Фондация „Покров Богородичен“ ще намерите тук:Please follow and like us:

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ:

Споделете в социалните мрежи