Европейската гражданска инициатива “Мама, татко и деца” набира подкрепа у нас

LOGO-MUM-DAD-KIDSЕвропейската гражданска инициатива “Mама, татко и деца” набира все повече подкрепа у нас и в Европа. До момента близо 200 000 граждани на Европейския съюз са я подписали. У нас над 1000 българи са дали подкрепата си.

За да успее “Мама, татко и деца”, трябва да събере 1 000 000 подписи на граждани в ЕС до 10 декември, 2016г. Всеки пълнолетен български гражданин може да подкрепи инициативата онлайн на: www.mumdadandkids.eu/bg или на хартиената бланка, която може да се изтегли от официалния й сайт.

“Мама, татко и деца” цели да защити децата, брака и семейството като поиска от Европейската комисия приемането на единна дефиниция за брак и семейство: бракът да бъде дефиниран като съюз между един мъж и една жена, а семейството – основано на брак и/или потомство.

Тези определения ще важат за общите документи и директиви на ЕС и няма да променят определенията за „брак“ и „семейство“ в националните законодателства.

“Мама, татко и деца” дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от Брюксел през последните години за редефиниране на брака. Пример за това е изявлението на Франс Тимерманс, заместник-председател на Европейската комисия от юни 2015, в което той казва: “Комисията трябва да направи крачка напред и да предприеме действия към всички държави-членки на Европейския съюз, така че те да легализират еднополовите бракове и да са наравно с останалите страни.”

Инициативата има за цел да защити правото на всяка страна в ЕС сама да определя политиката си в областта на семейството, в съответствие с чл. 9 от Хартата на основните права.

Инициативата “Мама, татко и деца” е основана от представители на осем държави, представляващи организации в подкрепа на семейството. Тя е регистрирана според изискванията на Европейската комисия и под номер: ECI(2015) 000006. Всички данни онлайн са изцяло защитени. Достъп до тях имат единствено органите на Европейската комисия.

Близки теми: