И това лято дворът на Кремиковския манастир бе огласен от детски смях



Kremikovski manastir„Не възрастта ни свързва всички, нито едната махала. Нито пък детските години или пък връзките в дома. Чудо дивно е за всички как живеем в света, не побира го ни ум, ни човешки закон. Но Бог е, Който всичко в тоз свят движи. Всичко е едно, само едно и това е Божията любов!“

Това е част от детска песен, която описва най-добре лагерите в Кремиковския манастир това лято. И макар че вече детската глъчка е далеч от манастирския двор, то радостта в сърцата ни остава. Благодарни сме на Бога, че позволи и благослови начинанието ни, за да бъде то толкова приятно за децата и неговите организатори.

Както миналите, така и тази година лагерниците имаха богата и разнообразна програма, която включваше уроци по вяра, участие в църковния живот, както и занимания по рисуване, пеене и усвояване на нови умения (като например приготвянето на просфори). Манастирският двор бе огласен от песнопения, украсен от икони, ангели, направени от царевична шума и детски смях.

Главната тема тези година бе личността и животът на Света Богородица, затова и всички уроци и игри бяха посветени на придобиването на повече знания за нея и най-вече за подражаване на добродетелите й.

Последният ден на лагера бе изключително вълнуващ, защото създадохме наш вариант на играта Pokemon Go, a именно Добродетел Go! Целта на играта бе да решаваме задачи, свързани с православните послания, които ни водят към добродетели, а добродетелите – към Царството Божие!  Лагерът завърши с традиционната Вечер на таланта. В нея всяко дете имаше възможност да покаже някаква своя дарба. Защото знаем, че Господ е дал на всеки красив талант, който трябва да се развива.

Последният неделен ден всички деца се причастиха на празничната служба, отслужена от  епископ Григорий.

На всички родители и участници в поредния летен лагер на Кремиковския манастир – благодарим ви, че ни се доверихте и бяхте с нас!

Съвсем скоро, през септември, Кремиковският манастир ще посрещне още една „мини смяна“ от деца. Малка, защото ще продължи само три дни, а децата, които ще се включат, са 6-годишни!

Ето и няколко снимки от атмосферата на лагера, който се провежда всяко лято благодарение на усилията на отец Серафим Янев и неговия екип…

Kremikovski manastir

Kremikoski manastir

Kremikovski manastir

13932746_1225179350835183_2189581593995987759_n

Kremikovski manastir

Kremikovski manastir

Kremikovski_manastir_lager

Kremikovski manastir

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

Notice: Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...