Архиепископ и хирург



Може да харесате още...

5 Отговори

 1. TodorKaragyozov каза:

  Когато всички свеждаме глави пред този велик светител и му се покланяме заради това че е бил носител на Божия Дух искам да напомня неговото отношение по въпроса за жребия при избора на патриарх – преди събора за избор на патриарх през февруари 1945 се провел събор на който се е разглеждала процедурата за въпросния избор, това е било месец октомври 1944 и тогава единствен светител Лука открито не се е съгласил с отпадането на жребия при избора на патриарх и затова не е участвал по-нататък в това дело ……… въпреки, че след като се избира патриарх Алексий 1 го е уважавал и почитал, но до край остава против новата процедура ……… и поне аз не съм видял друг канонизиран архиерей освен него от тези които са участвали на събора.

 2. Chorbalan4o каза:

  При всичките ми уважения към тебе, Тоше, не мисля, че въпросният светец е канонизиран точно заради това, че е искал патриархът да се избира със жребий. Да не спекулираме със святия живот на човека! Кой е канонизиран е едно, а кой ще бъде канонизиран и кой светец все още не е прославен – само Бог знае.

 3. lyublyana каза:

  Насърчаваща статия!Възхитена съм!Свят живот на дело,дело на свят живот…още едно доказателство за това че,когато човек служи с талантите си на Бога, служи по-добре и на хората.

 4. TodorKaragyozov каза:

  разбира се, че не е канонизиран заради това, по-скоро тези негови мисли и убежения са следствие и проява на светостта и този му начин на живот …………….