Посрещат дядо Николай в Кърджали



Източник: в. Нов живот

В храма “Успение Богородично” той беше посрещнат от свещеници и областния управител Ангел Коджаманов

Кърджали бе вторият областен град, който посети новоизбраният Пловдивски митрополит Николай.
Негово Високопреосвещенство официално встъпи в длъжност като управляващ най-голямата духовна околия на Българската православна църква в навечерието на Великите пости. Той беше избран на мястото на скоропостижно починалия дядо Арсений.
Митрополит Николай обяви, че ще започне обиколката на епархията си след Великден. Най-напред той посети Смолян – на втория ден след Възкресение Христово. А в първата неделя след Великден – Томина, или както още са нарича антипасха, той дойде в Кърджали.
Пред храмовите двери на църквата “Успение Богородично” в Гледка го посрещнаха свещеници от областта, областният управител Ангел Коджаманов. Своето уважение му засвидетелстваха и министърът на вътрешните работи Румен Петков и главният комисар на национална служба “Полиция” Валентин Петров.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...