Важно съобщение за идването на чудотворната Богородична икона от Гърция



Germanski manastir

Братствата на Църногорския и на Германския манастир съобщават, че поради проблеми, възникнали в последния момент от Археологическата комисия в Гърция, идването на Богородичната чудотворна икона „Надежда на обезнадеждените“ се отлага.

„Въпреки това Света Богородица не ни оставя без надежда и снизхожда към нас и по милост Божия ще имаме възможността да се поклоним на чудотворната икона „Св. Богородица“ от манастира Козиница с вградени мощи на четирима светци: св. Харалампий, св. Дионисий, св. Пантелеймон и св. Петка Търновска… Нека останем в молитва към Божията Майка и да не губим надежда, че и чудотворната икона от манастира „Панагия Миртия“ скоро също ще ни осени с благодатта си“, призовават монасите.

Програмата за поклонението пред чудотворната икона на Света Богородица от манастира Козиница с вградени мощи на четирима светци остава според първоначалния си вид. Програмата може да проследите тук.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...