Великденското издание на „Вяра и общество“



В навечерието на Великден „Вяра и общество” ви среща с духовници от различни християнски общности и наши православни сънародници от три континента.

В специалното ни издание, посветено на Христовото Възкресение за десети пореден път пряко от Йерусалим ще ви покажем слизането на Благодатния огън в църквата при Божи гроб в Йерусалим. Преди това ви каним да попътувате с нас из Светите земи.

За свидетелствата на Христовото Възкресение, за съвременния скептицизъм, че това наистина се е случило, за общото и разделено празнуване на Великден – наши събеседници ще бъдат младият православен свещеник Сава Кокудев, публицистът Георги Тодоров, епископ Христо Писаров от Вселенската Съборна Църква на Христос, католическият свещеник д-р Пламен Гечев и евангелският пастор Рангел Кълвачев.

Специален материал ще ви разкаже откъде произтичат разликите в изчисляването и честването на Христовото Възкресение при православни, католици, евангелисти и армено-грегориани.

Как Великден се празнува в страни, където православието не е основно изповедание – разговор по скайп с Екатерина Арие от Яфа (Израел), Средно- и Западноевропейския митрополит Антоний (Берлин) и Викария на Българската епархия в САЩ, Канада и Австралия – Драговитийски епископ Даниил (Лос Анджелис).

За любителите на църковните символи предлагаме един интересен разказ за иконографията на Възкресните икони.

Вашите въпроси към гостите ни, свързани с всички теми в предаването може да зададете предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

По изключение започваме в 13.30. Бъдете с нас, за да се подготвите истински за празника.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...