В априлското издание на Християнско кино ще бъде представен филмът „Изгнание“



На 16 април (събота) от 13.30 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ ще се проведе априлското издание на инициативата „Християнско кино“. Групата „Православна младеж“ отправя покана към столичани за прожекцията на филма „Изгнание“ на режисьора Андрей Звягинцев (наричан още новия Тарковски на руското кино). “Изгнание“ (2007 г.) е вторият филм на руския режисьор, който получава особено ласкави отзиви от зрители и критици, както и награда за главна мъжка роля за актьора Константин Лавроненко на кинофестивала в Кан през 2007 г.

Филмовата драма разказва за травматичните отношения между мъж и жена, белязани от една изневяра. В цялостната атмосфера на филма, особено в играта на контрасти, зрителят ще разчете алюзии, препращащи го към християнски мотиви и образи.

В дискусията след прожекцията своя поглед към посланията на филма ще споделят отец Любомир Янъков, свещеник в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“, и режисьорът и сценарист Димитър Радев.

Plakat-Hristyansko-kino

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...