Деканското ръководство на Богословския факултет на СУ се срещна с патриарх Неофит



Patriarh NeofitНа 1 юли Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с доц. д-р Александър Омарчевски – преизбран за декан на Богословския факултет на СУ за следващите четири години. На срещата присъстваха и преподавателите доц. д-р Димо Пенков – зам.-декан по учебната дейност, доц. д-р Ивайло Найденов – зам.-декан по международната, научно-изследователската и проектната дейност, доц. д-р Ивайло Шалафов, специалист по църковна дипломация и протокол, както и протосингелът на Софийската света митрополия ставр. ик. Ангел Ангелов, който е бил част от преподавателския състав на Богословския факултет.

Деканът представи на патриарха деветте магистърски програми и го запозна с новите две, които се провеждат съвместно с Педагогическия и с Журналистическия факултет на СУ. Разказа още за проекта, който включва втора бакалавърска специалност, обхващаща изучаването на религията в Европа. Целта е през призмата на православния светоглед да се подготвят експерти, които да работят при остри обществени религиозни проблеми.

Доц. д-р Ивайло Найденов представи пред патриарха новото издание на Библията, което е резултат от 20-годишна работа на преводачески екип от преподаватели богослови и е на съвременен български език.

На срещата бе повдигнат и въпросът за предстоящия основен ремонт на сградата на факултета, като деканът подробно обясни за предвидената нова кръгла зала под покрива, която ще бъде уникална като разположение и оборудване.

 

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg; текст и снимка: Весела Игнатова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...