Дискусия по две от темите на Всеправославния събор предстои в „Къща за птици“



The Holy and Great CouncilВ очакване на наближаващия Всеправославен събор, Православие.БГ продължава да инициира дискусии, посветени на темите, които ще бъдат обсъждани от православните архиереи през юни на остров Крит.

След първата от трите срещи, посветени на Събора, в която участниците дискутираха две от шестте теми – за поста и за брака, през май предстои обсъждане на още две от темите: „Мисията на Православната църква в съвременния свят“ и „Отношението на Православната църква с останалия християнски свят“.

По един от проектодокументите – „Отношението на Православната църква с останалия християнски свят“, през април Св. Синод на Българската православна църква излезе с официално становище.
Участници в майската дискусия са академични преподаватели по богословие, които ще предложат своя анализ към двата проектодокумента и ще бъдат насреща за въпросите на публиката. Очакваме ви!


Участници

Maryan StoyadinovДоц. д-р Мариян Стоядинов
зам.-декан и преподавател по догматическо богословие в
Православния богословски факултет на ВТУ

 

 

Dimitar_PopmarinovДоц. д-р Димитър Попмаринов
преподавател по библеистика и дългогодишен декан на Православния богословски факултет на ВТУ

 

 


Модератор

Kostadin_NushevДоц. Костадин Нушев
преподавател по нравствено богословие
в Богословския факултет на СУ

 

 


Къде:
ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 26 май (четвъртък) 2016 г., 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...