Залагат ли капани пред предстоящия патриаршески избор перманентните конфликти в Църквата



Тази седмица отмина поредният скандал в Светия синод на Българската православна църква. Дали ще последват още – времето ще покаже. Симптом за какво са тези конфликти; има ли опасност след 24 февруари някой архиерей да оспори патриаршеския избор въз основа на пропуски, допуснати при подготовката на събора; превръща ли се кандидат-патриаршеската надпревара в предизборна политическа кампания; какво бъдеще очертава настоящата ситуация пред БПЦ? 

На тези и други въпроси ще търсим отговор с д-р Николай Михайлов, богослов и психиатър. Както винаги, ще има открита и зрителска телефонна линия, на която нашият гост ще очаква вашите въпроси и мнения, за да ги коментирате заедно в ефира на „Вяра и общество” – чрез тел. 02 9 444 999 и 814 2551. Вашите въпроси можете да зададете предварително и на нашата страница във facebook: Viara I_Obshtestvo , на електронния ни адрес viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg.

Какво свързва един от най-известните църковни диригенти доц. Димитър Димитров и Русенския митрополит Неофит щe научите от специалния ни репортаж с разнообразни архивни кадри във връзка със 70-годишния юбилей на маестрото. Ще видите как документалният филм на БНТ „Моето служение” се превърна в една от значимите инициативи във Ватикана през тазгодишната седмица за молитвено единство.

Гледайте ни, очакваме ви! Тази събота започваме в 17.00 ч.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...