Западно- и Средноевропейската епархия има нова интернет страница



Bulchurch.orgЗападно- и Средноевропейската ни епархия има нова интернет страница, създадена по инициатива на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

Целта на новия сайт е да дава актуална и полезна информация за енорийски живот на българските църковни общини в една от двете задгранични епархии на Българската православна църква.

В секцията „Новини“ посетителят ще научава всичко, случващо се в активните ни енории зад граница; секцията „Общини“ съдържа нагледна карта с кратка ретроспективна справка и описание на актуалното състояние на всяка една от общините, които са част от Западно- и Средноевропейската епархия; в секцията „Вяра и живот“ читателят ще открие полезна информация за догматите и каноните на Църквата, за праксиса на православния живот (пост, молитва и др.), писания на свети отци, както и текстове по теми, свързани с християнството в съвременния свят (проблеми на биоетиката, на семейния живот и т.н.).

Тематичното разнообразие, възможността посетителят лесно да се ориентира из различните секции, естетическият вид на новата страница я прави един от най-добрите епархийски сайтове на Българската православна църква към момента.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...