Започнаха Рождественските четения във варненския храм ”Св. Атанасий”



rojdestvoВсяка година в седмиците преди Рождество Христово по вече установена традиция църковното настоятелство при варненския храм „Св. Атанасий” организира „Рождественски четения”, концерт и благотворителен базар, посветени на предстоящия празник..

На 9 декември беседа на тема: „Край Рождественските ясли” изнесе доц. д-р Ивайло Найденов, преподавател в Богословския факултет на СУ, а на 11 декември иконом Дончо Александров представи темата „Христос – началото и краят“.

На 16 декември (петък) от 18 ч.  иконом д-р Теодор Стойчев, преподавател в Шуменския университет, ще изнесе беседа на тема:„Месиански образи”.

Рождественските четения продължават на 23 декември (петък) от 18 ч. с беседата на отец Ясен Шинев на тема “Подражание на Иисус Христос”.

На 18 декември (неделя) от 17 ч. в концертното студио на Радио Варна варненци ще могат да се насладят на Рождественския концерт с участието на детски хор „Ангели”, школата по актьорско майсторство при храм „Св. Атанасий” и вокална формация „Бънджи Сингърс”.

От началото на месец декември всяка неделя в притвора на храм „Св. Атанасий”, след светата Литургия, се провежда благотворителен Рождественски базар. В него се предлагат картички, различни видове украси, предмети, постни храни – дело на вярващи на различни възрасти от енорията. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати хора в тежко социално положение. Базарът ще продължи и на 25 декември – Рождество Христово.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...