Засенчва ли Хелоуин Деня на будителите



viara_i_obshtestvoОтговорите – във „Вяра и общество”, което тази събота започва по изключение в 14.50 ч.

В този брой ще видите:

– Може ли духовното будителство да се изявява и чрез благотворителност? Защо Хелоуин стана толкова популярен у нас и има ли опасност да засенчи Деня на будителите? – по тези и други теми, провокирани от първоноемврийския празник на българската духовност, ще разговаряме със ставрофорен свещеноиконом Ангел Ангелов и д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет по културата в Столичната община. Двамата ще обявят и началото на благотворителна кампания на Софийска митрополия за събиране на средства, с които за нуждите на Специализираната детска болница в София да бъде закупен апарат за плазмафереза и необходимите консумативи за две години напред.

Вашите въпроси по темите на този разговор може да зададете предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

– Чудеса и добротворство – за първи път необикновената история на църквата „Св. Йоан Рилски” в Перник, съградена като дар за миньорите, спасена от разрушаване през комунизма и оцеляля при силното земетресение от 2012 г.

– „Православната църква в Западна Европа през 20 век” – съставителят и редакторът на книгата Кристин Шайо специално ще гостува в предаването, за да представи издание, което за първи път на български език ви среща с православните общности в 16 западноевропейски страни.

Гледайте ни, очакваме Ви! Тази събота започваме по-рано от обичайното – в 14.50 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

Notice: Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...