За пета поредна година поклонници ще извървят пътя „Рилският Чудотворец“



Rilskiat ChudotvoretsЗа пета поредна година между 1 и 6 август ще се проведе поклонническото пътуване „Рилският Чудотворец“. То се организира по инициатива на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – магистърска програма „Християнско поклонничество“ с благословията на Софийската света митрополия и с подкрепата на ОП „Туристическо обслужване“ при Столична община,.

Поклонническият маршрут започва от храма „Св. София“ на 1 август в 9 ч., откъдето поклонниците потеглят с литийно шествие с кръста, иконата и хоругвата на св. Йоан Рилски. Втората спирка на поклонниците е в ротондата „Св. Георги Победоносец“, откъдето през 1469 г. са пренесени в Рилския манастир мощите на св. Йоан Рилски.

Маршрутът преминава през три от най-красивите български планини – Витоша, Верила и Рила, до самата Рилска света обител. През шестте дни на прехода до манастира участниците изминават пеша повече от 100 км, като нощуват на палаткови лагери в района на различни населени места.

Поради по-трудните преходи в маршрута се препоръчва всеки да си направи предварително планинска застраховка, както и да подбере правилно необходимата му екипировка.

За повече информация:Културно-информационен център – София, тел. 02 491 83 44/45.

Нека се съберем и заедно да извървим този труден, но благодатен път!

 

 

Снимка: фейсбук страница „Поклоннически път „Рилският Чудотворец“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...