Историческа или митологична личност е Иисус Христос?



viara_i_obshtestvoНа Бъдни вечер във „Вяра и общество”

В празничния брой на предаването ще видите:

  • Какви са неоспоримите доказателства, че Раждането на Сина Божий не е измислица? – разговор за това как съвременният човек възприема непорочното зачатие и раждането на Сина Божий – като приказка или като истина; как в постмодерните времена свръхестественото добива други измерения и често граничи с невежеството; каква е разликата между езическите божества, които се раждат, умират и възкръсват и Раждането на Спасителя; как Църквата пази вярата за раждането на Христос? На тези и още въпроси Горан Благоев търси отговори със събеседниците си архиепископ Христо Писаров (Вселенска църква на Христос) и пастор Теодор Опренов (Първа баптистка църква).

Предлагаме ви още: 

  • Една рождественска история, станала пет века след раждането на Сина Божий – разказана в рисунки от десетгодишната Василия  Елезова.
  • Радостта от Рождество, въпреки бедността – едно словесно пътешестие сред християните в Мексико, Индия и Етиопия чрез разказа от първо лице на културния антрополог д-р Надежда Савова – Григорова. За бедността, която е благодарна, нерядко щастлива, но винаги с вяра в Бога. За паралелите на празника там и нашето усещане за него тук, за подмяната на рождественския празник, която започва с  изместването на центъра в отношенията помежду ни.

Гледайте ни, очакваме Ви. Започваме на 24 декември точно в 17.00 ч. 

Екипът на „Вяра и общество“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...