Как сектите разрушават човешката личност и какво е „патология на религиозното преживяване”



viara_i_obshtestvoTази събота във „Вяра и общество”

– Какви зловещи тайни крие гората край великотърновското село Козаревец – разказите на очевидци, които преди четвърт век се опитват да разкрият истината за масови жестокости и разстрели от края на септември 1944 г.

– Как сектите разрушават човешката личност? Какво представляват псевдорелегиозните групи? Какъв е механизмът на деструктивните тоталитарни секти? Какво представлява патологията на религиозното преживяване?

– Как да разпознаем една секта, маскирана като благотворителна организация или курс за здравословен начин на живот? Как практически може да се осъществи сътрудничеството между Църквата, държавата и обществените организации в борбата с влияниете на сектите? Отговорите на тези и други въпроси търсим с православните лекари д-р Камен Данов и д-р Владимир Бостанджиев (психиатър) – участници в проведената наскоро в Санкт Петербург международна конференция за борба със сектите.

– Всички религии проповядват любов и светлина – анонс за първия по рода си Празник на религиите, който ще се проведе в София на 28.09. (неделя) от 13.00 ч. Негови инициатори са Националният съвет на религиозните общности и Столичната община.

Вашите въпроси по темите на предаването може да зададете предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

Гледайте ни, очакваме Ви!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

Notice: Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...