Кандидатстудентски изпит по богословие във ВТУ


Днес се проведе кандидатстудентският изпит по богословие във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Кандидатите избираха между възможността да разработят темата от конспекта: „Възкресение Христово и явяванията на възкръсналия Христос”, или да пишат есе върху: „Адът – това е невъзможността да обичаш другия”.

Тази година обявените за прием места по специалността Теология за бакалаври са 20 за редовно и 30 за задочно обучение. Кандидатите, които са отбелязали специалността като възможен избор тази година, са 350 за редовно и 370 за задочно обучение. През учебната 2008-2009 г. в специалност Теология ще бъдат обучавани и магистри по програмите „Историческо и практическо богословие” и „Библейска и светоотеческа антропология”.

През настоящата година студентите и преподавателите очакват да бъде завършен и да отвори врати новопостроеният университетски храм "Св. Патриарх Евтимий Търновски".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

Notice: Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...