Клаус Кенет ще представи книгата си „Богове, идоли, гурута“ в София



KlausKennethИздателство „Омофор“ кани читателите си от столицата на представянето на книгата „Богове, идоли, гурута. Източната мистика – спасение или гибел?“ и среща с нейния автор Клаус Кенет.

Последното гостуване на автора на емблематичната книга „Два милиона километра в търсене на любовта“ в България бе през октомври 2014 г., когато беседите му в няколко града провокираха голям интерес от страна на българската публика. Повече за предишното гостуване на писателя в България и за извървяния от него духовен път, можете да прочетете тук.

Този септември немският писател и апологет на православието по света пристига в София специално за да представи на българските си читатели посланията от новата си книга, излязла на български. В нея КлаусKlaus_kniga Кенет предлага отговори на въпроса накъде води източната мистика – към спасение или гибел. Като се основава на своя личен опит от практикуването на различни религиозни учения и аскетика, авторът съпоставя техните идеи и практики с тези на православното християнство.

Една от основните му цели е да предпази съвременния търсач на истината от езотеричната амалгама от полуистини и псевдохристиянски опаковки, предлагана в примамлива, лесно достъпна форма и обещаваща щастие и благосъстояние.

Мястото на срещата с Клаус Кенет е ателие-книжарница „Къща за птици“ (ул. Проф. Асен Златаров 22), а датата е празнична – Рождество Богородично (8 септември), от 18.30 ч.

 

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...