Книгата „Православният път“ на митрополит Калистос ще бъде представена в Русе



Mitropolit_Kallistos„Християнството е повече от теория за вселената, повече от учение, записано на хартия. То е път, по който пътуваме – пътят на живота, в най-дълбокия и всеобхватен смисъл на думата…“ Диоклийски митрополит Калистос (Уеър)

На 20 април в Русе ще бъде представено българското издание на емблематичната книга „Православният път“ на Диоклийския митрополит Калистос (изд. „Омофор“). Събитието ще се проведе в зала „Култура“ (ул. „Цариброд“ 3, срещу ТВ-центъра) от 18 ч.

Православният път” е книга, насочена както към онзи, който вече е навлязъл в православното учение, така и към всеки духовно търсещ човек, който иска да разбере повече за посланията на православната вяра.

Митрополит Калистос (Тимоти Уеър) е един от най-известните и авторитетни имена в православието днес. „Митрополит Калистос съчетава по блестящ начин църковното служение на висш йерарх на Православната църква (към Вселенската патриаршия) с академичната и преподавателска работа в едни от най-престижните висши школи в света, където е търсен лектор и днес. В цялата си академична и популяризаторска дейност митрополит Калистос се отличава с изключителния дар да свидетелства за православното християнство на естествен и разбираем съвременен език, да излага с достъпно слово дълбоки богословски истини“, отбелязва за автора богословът доц. д-р Димитър Попмаринов.

Книгата ще бъде представена от нейния редактор доц. д-р Мариян Стоядинов –преподавател по догматическо богословие и зам.-декан на Православния богословски факултет на Великотърновския университет.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...