Масони от цялата страна се събират в Разград



Екип 7; арх. Павел Стефанов, личен блог

Масони от цялата страна ще се съберат в Разград за отбелязване на първата година от откриването на паметника на Иван Ведър, основоположник на движението в България.

 

За приключването на масонската година тук ще пристигне великият майстор на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари Никола Александров с най-високата и последна 33-та степен. Очакват се още върховният командир на тайното братство Петър Калпакчиев 33-та степен и членовете на Върховния съвет.

Началото на срещата, която ще се провежда всяка година около Еньовден, е от 11.00 ч. в градинката пред бившия хотел "Абритус". След официалната част, масоните ще отчетат направеното през изтеклата година по време на обяд в ресторант "Лес".

В разградската масонска ложа членуват близо 30 души. Между тях са бившият шеф на "Енерго"-то Йордан Йорданов, началникът на Митническо бюро-Разград Павел Пенчев, шефът на "Български пощи" в Разград Илия Илиев, кметът Денчо Бояджиев, заместникът му Любомир Цонев, бившият зам.-областен управител Цоньо Цонев, шефовете на "Строймонтаж", "Нерон" и "Мескомс" Георги Изворов, Георги Димитров и Николай Колев, бизнесменът Йордан Тачев, бившият главен секретар на Агенция "Митници" и собственик на дискотека "Спартак" Илиян Матеев, директорът на ЦКБ-Разград Людмил Христов и други. Майстор на местната ложа е бизнесменът Пламен Консулов, бивш изпълнителен директор на "Електроразпределение"-Варна и член на УС на "E.on-България мрежи" АД.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...