Ново православно телевизионно предаване



С благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит д-р Кирил в края на 2009 година стартира православното телевизионно предаване "Таворска светлина". То ще се излъчва всяка неделя от 13:00 часа по местната кабелна телевизия в Шумен – 6ТВ (със собственик и управител г-н Николай Николов).

Предаването се реализира от отец Васил Димитров Василев, енорийски свещеник при храм "Св. Три светители" в Шумен (автор и водещ) и журналисти от телевизията.

Отец Васил има амбицията да информира зрителите за събитията от православния свят, от страната и от Варненска и Великопреславска Богохранима епархия, да разкрива истините на Православието и да показва живота и мирогледа на православния християнин.

Първият брой беше посветен на св. Николай Чудотворец (Никулден),когато стартира предаването.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...