Нов дякон бе ръкоположен в София



Dyacon3На 12 октомври в столичния храм „Св. Богородица Животворни източник“ в кв. Подуяне, в дяконски чин бе ръкоположен Венцислав Попиванов. Ръкоположението бе извършено по време на светата Литургия от Негово Преосвещенство Браницкия епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с духовници от епархията.

Новият дякон на Българската православна църква е бил дългогодишен член на екипа на фондация „Покров Богородичен“, той е баща на две деца, а съпругата му Гергана Попиванова е иконограф и координатор във фондацията.

Екипът на фондация „Покров Богородичен“ поздравява цялото семейство за радостното събитие и пожелава дългогодишно благодатно служение на новия дякон!

Dyacon1

Dyacon2

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...