Параклисът „Св. Максим Изповедник“ към новостроящия се храм „Св. Стефан“ ще бъде осветен в събота



Hram_Sofia1За тази събота (8 октомври) църковното настоятелство към новостроящия се храм „„Св. апостол първомъченик и архидякон Стефан” в Южния парк в София отправя покана към столичани да вземат молитвено участие в освещаването на параклиса, посветен на св. Максим Изповедник, в храма.

Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, ще отслужи чина на освещаването и първата Божествената св. Литургия в параклиса. Началото на богослужението е в 8 ч., началото на св. Литургия – 9,30 ч.

Припомняме, че дарителската кампания за новостроящия се храм в столицата продължава. Всеки, който иска да подкрепи строежа на новия храм, може да направи дарение чрез СМС с текст на латиница DMS SVSTEFAN на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).

Целта е храмът да стане енорийски център за жителите на кварталите: Гоце Делчев (вкл. Мотописта), Стрелбище, Иван Вазов, Манастирски ливади – Изток, Кръстова вада, Хладилника и Лозенец (в района около парка). За цялостното завършване на храма, съобразно новия преработен проект, са необходими 5 513 85 лева.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...