Патриарх Неофит изпрати съболезнователно писмо до президента на Италия



Italia_zemetresenieЖертвите на опустошителното земетресение, сполетяло Италия в ранните часове на 24 август, вече са над 240 души, стотици са ранените и пострадалите от природната стихия, огромни са материалните щети. По повод трагедията Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователно писмо до италианския президент Серджо Матарела. В текста на писмото се казва:

„С тревога и болка приехме вестта за разрушителното земетресение, сполетяло централна Италия, и за нарастващия брой загинали, ранени и безследно изчезнали хора. Жертва на природната стихия станаха стотици жители на Италия и ние не можем да останем безразлични към сполетялата ви скръб.

Като изразяваме най-искрени съболезнования към близките на загиналите и всички пострадали от земетресението, молим Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи, скорошно възстановяване на пострадалите, да заличи причинените рани и щети, които понесе италианският народ и да го пази от всяко зло и напаст!

С уважение,

НЕОФИТ, патриарх Български“

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

Notice: Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...