Пленер за детска рисунка на християнска тематика ще се проведе във Варна



PlenerНа 16 юни в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” ще се открие Вторият пленер за детска рисунка „Колко са чудни делата Ти Господи“ за деца от 7 до 16 години.

Пленерът се организира от Духовно-просветния център „Свети Архангел Михаил“ и Школата по живопис на Радко Мурзов с подкрепата на Община Варна. Инициативата е част от културните прояви по Споразумението за сътрудничество между Варненската и Великопреславска св. митрополия и Община Варна. Тридесет деца под ръководството на художника Радко Мурзов в продължение на пет дни ще търсят и ще претворяват в своите рисунки дивното съвършенство и красота на Божието творение.

Децата ще рисуват в двора на храмовете в центъра на Варна и ще посетят манастира „Св. св. Константин и Елена”, където ще рисуват и ще им бъде изнесена християнска беседа. В Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” малките художници ще се запознат с историята на църквата във Варна от Античността до днес.

Целта на пленера е чрез личен допир с историята, природата и изкуството децата да се запознаят с миналото на своя роден край, да опознаят неговите красоти, да развиват творческите си заложби и да прославят Твореца на всичко.

Изложбата с рисунките от пленера ще бъде открита на 27 юли, когато ще бъде отбелязана тържествено годишнината от Освобождението на град Варна. Рисунките и картините на децата ще бъдат изложени в Лекционната зала на Духовно-просветния център.

Снимка: www.bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...