Предстои премиера на книгата „Посъветвай ме, отче!“ в София



KnigaВинаги ли хората, с които се срещаме по своя житейски път, са ни изпратени от Бога? Как да гледаме на „малкия грях“, който се повтаря често? Защо в църквата се повтарят едни и същи молитви? Отговор на тези и на още много въпроси и недоумения от християнското ежедневие дава новата книга „Посъветвай ме, отче!”, съвместно издание на Духовно-просветен център „Свети Архангел Михаил” на Варненската и Великопреславска митрополия и Издателско-информационна къща „Светигора” на Черногорската и Приморска митрополия.

Книгата излиза за първи път на български език с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и Черногорския и Приморски митрополит Амфилохий. В началото на септември тя беше представена на Седмицата на православната книга във Варна и предизвика голям интерес сред вярващите читатели.

По думите на отец Радомир Никчевич от издателство „Светигора”, това е една особено търсена книга, претърпяла няколко издания на сръбски език в голям тираж, като всеки път съдържанието й се допълва с нови въпроси и отговори. Нейната популярност се дължи на факта, че тя напомня на съвременния православен да се моли непрестанно на Бога, да бди над себе си, за да победи своите вътрешни врагове, да обнови сърцето и чувствата си, изучавайки духовното наследство, грижливо събрано в този сборник. Привеждайки голям брой разнообразни въпроси и отговори, се излагат мислите и поуките на известни старци и подвижници, както от древността, така и от наши дни, въз основа на техния духовен опит и благодатен дар.

На 30 септември от 18.30 ч. в аулата на Богословския факултет на СУ ( пл. Св. Неделя 19) новата книга ще бъде представена и пред читателите от София. Изданието ще бъде представено от отец Василий Шаган, редактор на книгата, и един от преводачите – Борислав Аврамов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...