През април предстои втората среща от поредицата дискусии за Всеправославния събор



CurkvaЕкипът на Православие.БГ отправя покана за второто специално издание на традиционната поредица дискусии „Православие и съвремие“, посветено на темите от предстоящия Всеправославен събор.

През март, при голям интерес от страна на аудиторията, се проведе дискусия по двe от темите, които ще бъдат разглеждани на Събора – за поста и за брака. През април продължаваме с още две от шестте теми. Това са „Мисията на Православната църква в съвременния свят“ и „Отношението на Православната църква с останалия християнски свят“.

През последните месеци проектодокументът по темата за отношението на Православната църква с другите християни бе особено обсъждан сред българското духовенство и сред миряните. По повод съдържанието му в писмо до патриарха се изказа и един от членовете на Светия Синод. Участниците в априлската дискусия ще споделят своя поглед спрямо различните гледни точки към двата проектодокумента и ще бъдат насреща за въпросите на публиката. Очакваме ви!

Участници

polikarp-episkopБелоградчишки епископ Поликарп
Викарий на Видинския митрополит
 

 


dots.stoyadinovДоц. д-р Мариян Стоядинов

зам.-декан и преподавател по догматическо богословие в
Православния богословски факултет на ВТУ

 

 


Модератор

Kostadin_Nushev

Доц. Костадин Нушев
преподавател по нравствено богословие
в Богословския факултет на СУ

 


Къде:
ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 14 април (четвъртък) 2016 г., 18:30 ч.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...