Русенската света митрополия има нов сайт



Rusenska sveta mitropoliaРусенската света митрополия вече има нова интернет страница, от която всеки може да се информира за богослужебния живот, благотворителните инициативи и културно-обществена дейност в Русенската епархия.

Новият официален сайт стартира в навечерието на Възкресение с благословението на Русенския митрополит Наум. Интернет страницата е направена като дарение за Църквата и е съвместно дело на специалисти програмисти, които са енориаши при различни русенски храмове.

Благодарение общите усилия на архипастир, клир и народ само за две години в Русенска епархия са ръкоположени нови 15 дякони и свещеници, обновени са около 20 храма, а в други над 25 църкви и параклиси се извършват възстановително-ремонтни дейности. С благословението на митрополит Наум през 2014 г. бе основан Митрополитски свещенически хор „Св. Димитър Басарбовски” за източно църковно пеене. След значителни ремонти и цялостно обзавеждане са създадени условия за функционирането на детски летен лагер в манастира „Св. Марина” при с. Каран Върбовка, а музейната експозиция на Русенската митрополия при катедралата „Св. Троица” е в процес на основно реновиране, като скоро ще бъде открита за постоянно посещение. След десетгодишен застой на строежа на храма „Св. Преображение” в Басарбовския манастир, в момента се работи интензивно по неговото вътрешно благоукрасяване и обзавеждане, а наред с това се търсят и възможности за довършването на новопостроения храм „Всех Святих” в Русе, прехвърлен в собственост на Русенската митрополия през 2016 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

Notice: Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...