Старозагорският митрополит Галактион е със счупена ръка след катастрофа



mitropolit_galaktionСтарозагорският митрополит Галактион е със счупена ръка след пътно произшествие, съобщава в-к „24 часа“. Това гласи първоначалната информация след инцидента в 8,30 ч. сутринта на изхода на Симеоновград в посока Харманли.

Негово Високопреосвещество е пътувал, за да отслужи празнична св. Литургия за Възнесение Господне в с. Момково, Свиленградско.

В края на квартал „Злати дол“ водачът на автомобила, в който е пътувал митрополитът, предприел изпреварване на камион МАН. Тежкото превозно средство обаче тръгнало да завива наляво. Мерцедесът попаднал в клещи между него и ограда на къща.

Пострадалите са били откарани в общинската болница в Хармали, след което са били транспортирани в Стара Загора. Шофьорът бил със съмнение за чернодобна контузия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...