Стартира православен сайт за деца



KambankaС благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан стартира новият детски православен сайт Камбанка, създаден с усилията на енориаши при варненския храм „Св. Атанасий“ и протойерей Дончо Александров.

В уводните думи на сайта, отправени към малките читатели, отец Дончо споделя: „Камбанка ще ви събужда за вярата, доброто, истинското и красивото, към което се надяваме да се стремите и прилагате всеки ден. Тя ще ви насърчи да мислите, творите, готвите, пеете и занимавате с полезни неща.“.

Екипът на новия сайт от няколко години издава и списание „Камбанка“, което, както уверяват създателите, ще продължи да излиза. Списанието обаче все пак излиза в ограничен тираж, а интернет сайтът има потенциала да стигне до по-голяма аудитория.

На новата интернет страница децата могат да научат повече за християнските празници, да се пренесат в света на библейските истории и житията на светии, да открият своите нови добри герои и т. н. И всичко това – поднесено по един увлекателен и достъпен за подрастващата аудитория начин. Сред рубриките, включени в сайта, са: „Знаете ли, че…“, „Истински истории за доброто“, „Усмихни се“, „Чудесата на природата“ и др.

Новият сайт има и интерактивен характер чрез рубриките с кръстословици, ребуси и загадки. Особено ценна е и рубриката „Децата питат“, водена от отец Дончо, в която някои от най-задаваните детски въпроси за вярата получават изчерпателен и ясен отговор.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...