Фондация „Покров Богородичен“ обявява стажантска програма „Християнство и медии“



banner-pravoslavieАко сте студент в хуманитарна специалност и имате интерес към медийното отразяване на религиозната проблематика с акцент върху християнските теми, можете да се включите в новата стажантска програма „Християнство и медии“ на фондация „Покров Богородичен“.

Стажантската програма „Християнство и медии“ ще се проведе в две сесии – есенно-зимна и пролетна, като от 22.09.2016 г. стартира кандидатстването за есенно-зимната сесия. Продължителността на стажа е два месеца, а участниците в него ще получават възнаграждение.

Цели на стажантската програма „Християнство и медии“

– Да даде възможност на студентите да придобият теоретични познания и практически умения за работа в интернет медия, посветена на религиозната проблематика;
– Да изгради обща култура и информиран подход към отразяването на събития, които имат отношение към религиозните процеси в обществото.
– Да провокира траен интерес към православната журналистика и публицистика.

Дейности по време на стажа

– Стажантите ще участват ежеседмично в срещи и обсъждания с редакционния екип на сайта Православие.БГ. В рамките на тези срещи те ще имат възможност да се запознаят с някои основни принципи на журналистическата професия, както и със спецификите на една интернет медия, посветена на християнската тематика.
– Участниците ще имат възможност да се срещнат със специалисти, които ще предложат съвети от позицията на опита както в сферата на богословската наука, така и в областта на християнската публицистика.
– В рамките на два месеца стажантите ще приложат на практика усвоеното, като подготвят текстове по актуални теми, свързани със съвременния християнски живот, в различни журналистически жанрове (интервю, репортаж, анализ и др.).

Ангажиментите в рамките на стажа не са обвързани с фиксирано работно време.

Завършилите успешно стажантската програма „Християнство и медии“ ще получат сертификат.

Условия за кандидатстване

Право на участие имат студентите в хуманитарни специалности в бакалавърска или магистърска програма на обучение. Необходими документи за кандидатстване: автобиография и мотивационно писмо, което да отговаря на следните въпроси:

1) Какво провокира интереса ви към християнските медии?

2) Кои ваши качества и умения ще допринесат за успешното ви участие в стажантската програма?
3) По какъв начин вашето участие в стажантската програма ще ви помогне да постигнете професионалните си цели?
4) Имате ли опит (публикации) в медиите?

Одобрените по документи кандидати ще бъдат включени в програмата след събеседване, което ще определи окончателния състав на участниците .

Неодобрените кандидати могат да кандидатстват отново за стажантската програма в началото на пролетния сезон, при обявяване на втората сесия за 2017 година.

Документите се подават на имейл officepokrov@gmail.com
Краен срок за кандидатстване: 15 октомври 2016 г. За повече информация: тел. 087 980 9114

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

Notice: Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...