“Църквата и младите“ е темата на ноемврийската среща от поредицата „Православие и съвремие“



3034СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

На 14 ноември (четвъртък), седмица преди Въведение Богородично (Деня на християнското семейство и християнската младеж) Православие.БГ ви кани на осмата среща от поредицата „Православие и съвремие“ на тема „Църквата и младите“.

Във фокуса на вниманието ще бъдат въпросите за мисионерския дух на Църквата и духовните търсения на съвременния млад човек. Своята гледна точка по темата ще сподели прот. Добромир Димитров и ще бъде насреща за вашите въпроси. Неслучайно в своята статия „Радикалните въпроси и радикалните отговори“ той пише: „Един млад човек отива при Христос и задава най-радикалния въпрос, описан в Евангелието: „Учителю благий, какво добро да сторя, за да имам живот вечен?“ (Мат. 19:17). Това показва, че младите хора задават най-съществените въпроси и затова не могат да се задоволят и с повърхностни отговори или ритуални действия“.

altПрот. Добромир Димитров е свещеник във великотърновския храм „Св. Мина“. От 2008 г. е редовен асистент по църковно право към катедрата „Историческо и практическо богословие“ на Православния богословски факултет на Великотърновския университет.

 

 

 


СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици“ (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 14 ноември (четвъртък), 18:30 ч.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...