Вяра: Таксиджия свещеник на съд за катастрофа


Източник: в. Вяра

Благоевградският свещеник Ангел Боянов вчера (2 март – б. ред.) бе изправен на съд заради катастрофа, при която блъсна пешеходка. Инцидентът стана на 5 януари 2007 г. около 7,00 ч на бул. “Димитър Солунски” пред сградата на “Мототехника”.

Таксиметров автомобил “Опел Кадет”, управляван от 60-годишния Ангел Алексиев Боянов, блъснал пресичащата пътното платно Гергана Мирчева, на 30 г., от село Селище. В резултат на удара младата жена получи фрактура на мишечната кост. Пътните полицаи и следователят, които посетиха местопроизшествието, установили, че таксиметраджията е грамажданският поп Ангел. Вчера районният съдия Мирослава Йорданова даде ход на делото срещу него. Пострадалата разказа подробно как точно е станал инцидентът, в резултат на който е била на лечение две седмици в ортопедично отделение. Подсъдимият поп също даде обяснения, от които стана ясно, че е карал бавно и след катастрофата е искал да окаже първа помощ на пострадалата, но тя не пожелала. Съдът прие съдебномедицинската и автотехническите експертизи на вещите лица и изслуша шофьор на товарен камион, очевидец на пътнотранспортното произшествие. Отец Ангел служи в църквата ”Св. Николай” в кв. ”Грамада”, след като титулярят отец Георги бе прогонен от синода на Максим. Преди това поп Ангел обгрижвал миряните в селата Дъбрава, Марулево и Делвино.

Според свещеници той не могъл да си намери място в една църква, тъй като не бил благ и хрисим и често се замесвал в конфликти. За да докара допълнително пари, божият служител редувал проповедите с въртенето на кормилото.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...