Дума: Българските медии ще се срещат с папата


Източник: в. Дума, бр. 68

Предстои за трета поредна година да се проведе едно от най-грандиозните медийни събития у нас. Това е третата Световна среща на българските медии, която ще продължи от 19 до 23 май. Тази година тя ще бъде във Ватикана и Рим, а зала, в която ще се съберат журналистите, е точно на централния площад "Сан Пиетро". Това обяви вчера генералният директор на БТА Максим Минчев. Темата на срещата през май е "Езика и словеснотта – кирилицата в Европа". Най-голямото събитие в рамките на форума ще бъде аудиенцията при Негово светейшество папа Бенедикт XVI. Очаква се във Ватикана да пристигне и министър-председателят Сергей Станишев, под чийто патронаж е медийната среща. Отново основен организатор на събитието е БТА, която си поставя още по-амбициозни цели за постигане на предстоящия форум.

Този път ще засегнем и въпроси, свързани с българо-италианските взаимоотношения от политическия, икономическия и културен спектър с оглед членството ни в Европейския съюз от 1 януари т.г., заяви Минчев. Ще бъде обсъдена и темата за християнството, както и навлизането на кирилицата в Европа. За това и неслучайно е избран религиозния център на стария контитент – Ватикана. Културната програма е много богата, но засега част от нея остава изненада, каза той.

Участие в третата световна среща са потвърдили 30 медии от 17 държави, сред които САЩ, Канада, Испания, Франция, Русия, Австралия, Гърция, Кипър и др.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...