Да помогнем на Рила!



Седемте Рилски езера са заплашени от застрояване! До края на месеца трябва да се съберат 70 000 подписа, за да може Европейската комисия да разгледа петицията против незаконните строежи в Рила. Нека помогнем да спрат мутренските далаверки в България. Отнема точно 30 секунди…

В решаващ етап навлиза кампанията по събиране на подписи в защита на Рила, съобщава News.bg.

Организаторите съобщават, че до средата на февруари трябва да се съберат 70 хиляди подписа – което е абсолютният минимум, за да може петицията да бъде приоритетно разгледана от Европейската комисия по петициите, която може да окаже реален натиск върху правителството и да спре незаконното строителство навреме.

Освен до Европарламента, петицията е адресирана и до Министъра на околната среда и водите, Комисията по околна среда и води към Народното събрание, Община Сапарева баня, Рила спорт АД.

Природозащитниците настояват незабавно да бъде спряно незаконното строителство на пътища и лифт към Седемте Рилски езера в Национален парк Рила, защитени зони "Рила" (BG0002055 и BG0000495) и проекто-защитена зона "Рила – буфер" (BG0001188).

Видео по темата можете да видите тук.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

Notice: Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Дон Кихот каза:

    Аз съм за протеста, но прави впечатление, че най-активни в него са дъновистите, които замърсиха отвратително същите тези езера.

  2. Al Rashid каза:

    не може да бъдат спрени тези строежи, и искрено се надявам че това няма да се случи. Мисла че ще е много добре да има лифт до там, че и аз да мога да ги видя, никога не съм ходил, иска много зор изкачването. Пък и ще привлече много туристи.