Пътуване до Гърция: Драма, Серес, Кавала, Аспровалта, о. Тасос


Фондация "Покров Богородичен" и Туристическа агенция "Сканер" предлагат да посетите великолепният манастир „св. Лидия“ в Аспровалта, да научите повече за гръцкият опит в църковната дейност. Да посетите няколко превъзходни манастири в северна Гърция, да пътувате с корабче до о. Тасос, където ще посетите великолепният манастир „Св. Арх. Михаил“, в който се пази гвоздей от Кръста Господен. Ще имаме възможност да направим и плаж на брега на Егейско море и да посетим таверна.

ПРОГРАМА

 

Тръгване на 23 септември 2007 г. от гр. Пазарджик в 01:00 ч. от градинката пред хотел “Тракия”
Нощен преход до граничен пункт Кулата – Гърция.

1 ДЕН (23.09.07 г. неделя)
Пристигане в гр. Серес около 08:00 ч. сутринта, разглеждане на центъра на гр. Серес, свободно време до 10:00 ч. От 10:00 ч. до 12:00 ч. поклонение в манастирите “Св. Пророк Илия” и “Въздвижение на честния Кръст Господен”, където ще се докоснем до мощите на св. Йоан Кръстител, св. Анисия, св. Йоан Златоуст и до част от кръста, на който е бил разпънат Госпос Иисус Христос. В 12:00 ч. отпътуване за курортното селище Аспровалта, настаняване в хотела и свободно време до 18:00 ч. По желание – плаж. Хотелът се намира в близост до морето, в който ще бъдем и двете нощувки. В 18:00 ч. посещение на манастира “Св. Лидия”, намиращ се в близост до курортно селище Аспровалта. Свободно време и прибиране в хотела. Нощувка.

2 ДЕН (24.09.07 г. понеделник)
В 07:30 ч. тръгване за о. Тасос. В 09:00 ч. качване на ферибота от гр. Кавала за о. Тасос с автобуса. Обиколка на острова и поклонение в девическия манастир “Св. Архангел Михаил”. От 12:00 до 13:30 ч. време за обяд и фотопауза. Свободно време из столицата на острова гр. Тасос. По желание – плаж. В 15:00 ч. потегляне за гр. Кавала. От 16:30 до 19:00 ч. свободно време из гр. Кавала. Посещение на крепостната стена (Акропола на града); Аквадута на града; църквата “Св. Николай Чудотворец”; камъка, от който е проповядвал св. Апостол Павел. Прибиране в хотела. Нощувка.

3 ДЕН (25.09.07 г. вторник)
В 09:00 ч. потегляне за манастирите:
1. “Св. Мчца Параскева” – изцерителка на хора, имащи проблеми с очите, където има чудотворна икона на светицата и свети мощи.
2.”Икосифиниса” с чудотворната икона на “Св.Богородица” – изцерителка и даряваща младенци, поклонение пред светите мощи в манастира, където има св. мощи от около 50 светеца.
В 13:00 ч. потегляне за гр. Драма. Поклонение в манастира “Сипса” (Възнесение Господне), където е гроба на стареца Георги Чудотворец. От 16:00 ч. до 17:30 ч. свободно време из пешеходната зона на град Драма, където има впечатляващ парк с множество извори и екзотични пейзажи. В 17:30 ч. потегляне за България.

4 ДЕН (26.09.07 г. сряда)
Прибиране в Пазарджик около 01:30 ч. сутринта на 26.09.2007 г.

ЦЕНА 135 лв.

Запишете се тук

Цената включва:
2 нощувки в хотел; медицинска застраховка; пътуване с автобус с климатик, видео монитор и мини бар.

Цената не включва:
храна, билет за ферибота – 7 евро.

Забележка: Стаите в хотела са двойки и тройки. Във всяка стая е подсигурен кухненски бокс за съхраняване на храната.
Минимален брой за провеждане на екскурзията – 40 участника.
При записване се представят данните от личната карта и 50 лева. Останалата сума се доплаща до 25.08.2007 г.
Някои от часовете за тръгване и мероприятията могат да бъдат променени по желание на групата, съгласувано с ръководителите на групата.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Ръководител на групата ще бъде свещеник

За записване и допълнителна информация:
Фондация “Покров Богородичен”
гр. София 1505
Ул. Буная 28
тел. 02/943 19 32
Гергана Попиванова
gergana@pokrov-foundation.org
моб. Тел. 088/ 888 55 43

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...