Пътуване за абитуриенти – Олимп, Катерини, Паралия, Метеора, Солун



Фондация „Покров Богородичен” и Туристическа агенция „Сканер” организират пътуване за абитуренти Гърция (Солун, Катерини, Лариса, Метеора, Олимп). Това пътуване ще ви даде възможност да се докоснете до мистиката на гръцките манастири, да се насладите на красивата планина Олимп и на прекрасните плажове на Егейско море. Ще прекарате незабравима вечер в гръцка таверна, ще разгледате забележителностите на гр. Солун. Заповядайте!

ПРОГРАМА

 

1 ден (26 май 2008 г.) понеделник
6:00 ч. тръгване от гр. Ботевград по маршрут гр.София граничен пункт Кулата .Пристигане в курортното селище Лептокария около 14:00 ч., настаняване в хотел, на брега на морето. Свободно време, плаж. Подготовка за таверна с жива музика. 20:30 ч. начало на вечерта в Гръцката таверна „Кастро”. Тя се намира на 10 км. от курорта Лептокария. Капацитета на таверната е 600 места; голям дансинг; наливно вино от бъчви – неограничено количество; храна на шведска маса; шоу – програма. Прибиране в хотела. Нощувка.

2 ден (27 май 2008 г.) вторник
В 9:00 ч. закуска в хотела. В 10:00 ч. потегляне за планината Олимп с автобуса, където се откриват прекрасни панорамни гледки. Барбекю в планината Олимп над брега на реката. Посещение на пещерата, в която е живял Свети Дионисий и има чудотворно аязмо и параклис. В 14:00 ч. слизане от Олимп. Отпътуване за гр. Катерини, разходка из центъра на гр. Катерини. 17:00 ч. отпътуване за квартал Паралия. Свободно време из града. Прибиране в курорта Лептокария. 20:00 ч. вечеря в хотела. Свободно време, по желание на групата в 23:00 ч. посещение на дискотека в курорта. Нощувка.

3 ден (28 май 2008 г.) сряда
В 8:00 ч. Закуска в хотела и тръгване за Метеора, пристигане на Метеора в 12:00 ч. Разглеждане на скалните манастири и влизане в два от тях и разглеждане на останалите четири отвън. В 15:00 ч. отпътуване за гр.Каламбака. Свободно време из центъра на гр. Каламбака до 16:30 ч. Потегляне за Лептокария и прибиране в хотела. В 20:00 ч. вечеря в хотела. Свободно време, по желание на групата в 23:00 ч. посещение на дискотека в курорта Лептокария. Нощувка.

4 ден (29 май 2008 г.) четвъртък
В 9:00 ч. закуска в хотела. Тръгване от хотела в 10:00 ч. за гр. Солун. Панорамна обиколка на града, посещение на Бялата кула, паметника на Александър Македонски, храм „Св. св. Кирил и Методи”, „Арката на император Галерий”. Посещение на храм “Св.Димитър”, свободно време из града. В 16:00 ч. отпътуване за България.

Цена 240 лева

Цената включва:
• медицинска застраховка;
• три нощувки със закуски и две вечери в хотел в Лептокария; (стаите в хотела са двойки и тройки);
• тържествена вечеря в Таверна „Кастро”;
• Пътуване с автобус *** с климатик , видео монитор и мини бар;

Минимален брой за провеждане на екскурзията – 40 участника. При записване се представят данните от личната карта и 100 лева. Останалата сума се доплаща до 20 април 2008 г.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Ръководител на групата ще бъде свещеник.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

За допълнителна информация:

Фондация “Покров Богородичен”
гр. София 1505
Ул. Буная 28
тел. 02/943 19 32
Моб. тел. 0888 885543
gergana@pravoslavie.bg
Гергана Попиванова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...