Деструктивните култове във Франция


Източник: ERT

Изследване, проведено от страна на френския парламент, обвинява в безразличие френските обществени институции, тъй като между 40 000 и 80 000 деца са жертви на деструктивни култове във Франция.

Тези непълнолетни младежи са “в опасност” поради насилие върху съзнанието им, мизерни условия на живот, липса на медицинско обслужване и образование при опасни условия. Ограничаването на контактите на завербуваните се счита за сериозна опасност, тъй като техните деца живеят в страх от външния свят и не са в състояние да се приспособят, ако решат да напуснат сектата.

Според изследването отговорност носят френските обществени институции, които проявяват безразличие и дори толерират неефективни проверки в образователния сектор и допускат подкрепа от училищата на частни организации, в които лесно могат да проникна членове на секти.

Членовете на парламентарната комисия, които са направили 50 предложения за борба с феномена деструктивни култове, призовават за прилагане на санкции към онези, които отказват ваксинация, както и за премахване на възможността за отказ от преливане на кръв. Комисията все още не е изготвила списък на култовете поради непрекъснатите промени в тях, при които някои култове изчезват, а други променят имената си. Изследването определя като основни характеристики на деструктивните култове разстройване на психическото здраве, икономическо заробване, вербуване на деца и жестоко експлоатиране на невежеството и слабостта.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...