Архиеп. Инокентий предаде на папата френския превод на „Социалната концепция на Руската църква”



Източник:
EOREO

В сряда, 7 ноември 2007 година, след края на общата аудиенция, папа Бенедикт ХVІ беседва с архиепископ Инокентий Корсунски, отговарящ за епархиите на Московската патриаршия в Западна Европа. Архиепископ Инокентий предаде на папата френския превод на Основите на социалната концепция на Руската православна църква, публикувана наскоро от френското издателство „Серф”, и последния брой на Вестителя (Вестника) на Руската православна Църква, посветен на неотдавнашното посещение на патриарха на Москва и на цяла Русия Алексий във Франция.

Папа Бенедикт ХVІ помоли архиепископ Инокентий да предаде поздрави на патриарх Алексий и изрази пожелание френското издание на Социалната концепция на Руската православна църква да спомогне за общото свидетелство на вярата и евангелските ценности от страна на католици и православни.

По повод излизането на Основите на социалната концепция на френски език на 12 ноември 2007 година в Париж ще се състои колоквиум на тема: „Към една обща социална концепция на християните”. Сред участниците са митрополит Кирил Смоленски и Калининградски, председател на Отдела за външни връзки на Московска патриаршия, архиепископът на Дижон Ролан Минерат, член на Международната смесена католическо-православна комисия за богословски диалог, архиепископът на Тур Бернар Никола Обертен и епископът на Кайена (Френска Гвиана) Емануел Лафон.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

Notice: Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Дон Кихот каза:

    Циркът е пълен, защото руската социална концепция е преписана, на места дословно, от римокатолическата.