Путин ще финансира руските майки


Източник: president-line.ru

„Майчин капитал“ в размер на 250 хиляди рубли (около 9,5 хиляди евро) ще бъде зачисляван от държавата на сметката на всяка руска жена, която роди второ или следващо дете. За това заяви руският президент Владимир Путин по време на прякото му общуване с гражданите в телевизионен ефир, което се проведе на 25 октомври.

Новата система на материално поощряване на раждаемостта, въведена от руските власти в стремежа им да решат проблема с демографската криза, ще заработи от 1 януари 2007 г. Майката на детето ще може да използва тези пари, като ги вложи в образованието му или ги използва за купуване на жилище и други подобни цели. Освен това ежемесечните детски надбавки, които се изплащат от държавата, ще бъдат увеличени и ще стигнат 3 хиляди рубли (около 100 евро).

Путин също така заяви, че Русия навлиза в ера на стремителен икономически ръст. Той посочи цифри, според които руската икономика нараства със 7% всяка година. Русия е сред страните, които привличат най-много чуждестранни инвестиции. Големият външен дълг, който беше натрупан през 80-те и 90-те години на миналия век, е напълно изплатен и това повдига самочувствието и рейтинга на руската държава, каза Путин. Той изрази съжаление за влошените отношения с Грузия, но подчерта, че Русия ще отстоява твърдо своите национални интереси. Той даде да се разбере, че макар Русия да не се стреми към увеличаване на своята територия, тя ще продължава да подкрепя Абхазия и Осетия (непризнати кавказки републики, смятани за отцепнически от грузинските власти), голяма част от населението на които е православно.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...