Търсят се доброволци за социалната кухня към столичния храм „Св. Илия“



Hram Sveti IliaОт 15 години в двора на църквата “Св. пророк Илия“ в столичния квартал “Дружба“ 2 се хранят пенсионери, социално слаби и бедни хора от София, които достигат до 300 човека на ден. Социалната кухня работи всяка неделя и се поддържа изцяло от доброволци, дошли да допринесат към каузата да има по-малко гладни хора, поне веднъж в седмицата.

От тази година са започнали и неделни занимания с децата на идващите хора за храна. Вече 15 деца на възраст между 5 и 13 години ползват услугите на центъра. Децата имат нужда от внимание, което по една или друга причина не винаги получават дори и вкъщи. Участват в различни занимания: игри, изкуства, обучение и вероучение.

Във връзка с разширяването на дейността на центъра, има нужда от още доброволци, които да помагат било при работата с децата, било за приготвянето на храната на социално слабите хора. Доброволците изготвят график и всяка неделя, който е свободен, се включва да помага.

Ако желаете да се присъедините към доброволческия екип, може да се свържете с Дияна Христова на тел.: 0888 16 48 31 или с организатора на дейността – Мони Маринов на тел. 0889 38 83 88.

 

Източник: milostiv.org; снимка: Весела Игнатова, www.bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...