Европейската гражданска инициатива „Мама, татко и деца“ набира подкрепа у нас



LOGO-MUM-DAD-KIDSЕвропейската гражданска инициатива “Mама, татко и деца” набира все повече подкрепа у нас и в Европа. До момента близо 200 000 граждани на Европейския съюз са я подписали. У нас над 1000 българи са дали подкрепата си.

За да успее “Мама, татко и деца”, трябва да събере 1 000 000 подписи на граждани в ЕС до 10 декември, 2016г. Всеки пълнолетен български гражданин може да подкрепи инициативата онлайн на: www.mumdadandkids.eu/bg или на хартиената бланка, която може да се изтегли от официалния й сайт.

“Мама, татко и деца” цели да защити децата, брака и семейството като поиска от Европейската комисия приемането на единна дефиниция за брак и семейство: бракът да бъде дефиниран като съюз между един мъж и една жена, а семейството – основано на брак и/или потомство.

Тези определения ще важат за общите документи и директиви на ЕС и няма да променят определенията за „брак“ и „семейство“ в националните законодателства.

“Мама, татко и деца” дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от Брюксел през последните години за редефиниране на брака. Пример за това е изявлението на Франс Тимерманс, заместник-председател на Европейската комисия от юни 2015, в което той казва: „Комисията трябва да направи крачка напред и да предприеме действия към всички държави-членки на Европейския съюз, така че те да легализират еднополовите бракове и да са наравно с останалите страни.“

Инициативата има за цел да защити правото на всяка страна в ЕС сама да определя политиката си в областта на семейството, в съответствие с чл. 9 от Хартата на основните права.

Инициативата „Мама, татко и деца“ е основана от представители на осем държави, представляващи организации в подкрепа на семейството. Тя е регистрирана според изискванията на Европейската комисия и под номер: ECI(2015) 000006. Всички данни онлайн са изцяло защитени. Достъп до тях имат единствено органите на Европейската комисия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...