Удължиха срока за конкурса за видеопоздрав за Рождество



Bogoslovski fakultetРъководството на магистърската програма „Църква и медии“ на Богословския факултет на СУ удължава срока на конкурса за видеопоздрав в чест на Рождество Христово до 15 януари 2016 година.

Има и друга промяна в регламента на конкурса: право на участие имат вече не само студентите от Богословския факултет на СУ, а всеки, който проявява интерес към темата, без ограничение във възраст и професия. Решението е продиктувано от заявеното желание за участие на хора, които са извън академичните среди.

Видеокартичката трябва да бъде заснета с мобилен телефон или фотоапарат; да има продължителност максимум 1 минута; да бъде оформена без монтаж или с минимална намеса; да съдържа поне една от следните характеристики:

– да отразява богословски сърцевината на празника Рождество Христово;
– да съдържа цитати от Свещеното Писание или от свети отци на Църквата;
– да отразяват християнската любов в семейството;
– да отразява авторско виждане за чудото на Рождество Христово или лично преживяване на Рождественската радост;
– посланието във видео картичката да бъде позитивно.

Награди

Жури от външни експерти ще определи трима победители – съответно на първо, второ и трето място. Носителят на първа награда ще бъде отличен с безплатно поклонническо пътуване в Гърция през 2016 година и ваучер за книги от издателство “Омофор” на стойност 60 лв. Класираните на второ и трето място ще получат като награда богословски книги от Богословския факултет на СУ, както и ваучери за книги от издателство “Омофор” на стойност 50 лв. – за носителя на втората награда, и 40 лв. – за отличения с трета награда.

Клиповете на наградените автори ще бъдат излъчени публично.

Изпращайте видео поздравленията за Рождество Христово до 15 януари 2016 година на имейл churchmedia@abv.bg.

В писмото трябва да бъдат посочени трите имена на автора на клипа и подробности, ако са ползвани материали с авторски права (откъси от музика, изображения на художници и т.н.).

Резултатът от конкурса ще бъде обявен на 21 януари 2016 г. на фейсбук страницата „Църква и медии“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...