Фондация „Покров Богородичен” в Македония



На 15 ноември фондация „Покров Богородичен” гостува на семинарията на Македонската православна църква и Културния център на България в Скопие. В семинарията сред преподаватели и ученици се почувствахме в приятелска среда, заради сърдечното посрещане и неподправения интерес към нашата дейност. В среща с преподаватели и възпитаници на семинарията Пламен Сивов, изпълнителен директор на фондацията, сподели своя опит в осъществяване на мисията на неправителствената православна организация. Зоран Мамучевски, бивш възпитаник на семинарията, разказа за възможностите, които предоставя на студентите Православният център към Великотърновския богословски факултет, един от успешните проекти на фондация „Покров Богородичен” и университета.

Семинарията в Скопие, снимка: Фейсбук

Интерес предизвикаха и книгите на „Омофор”, представени от Мария Иванова, координатор на издателската програма на фондацията. Желаещите да си купят изданията ни бяха повече от книгите, които бяхме взели със себе си. За нуждите на преподавателите и обучаващите се семинаристи фондацията дари на библиотеката пълен комплект от богословската литература на издателството.

По-късно вечерта по покана на Димитър Христов, директор на Културния център на Република България в Скопие, представителите на фондацията се срещнаха с българи, живеещи в Македония, както и с местни гости. С голям интерес бе посрещнато представянето на организацията и различните направления на дейността й, както и изданията на „Омофор”. Присъстващите изразиха необходимостта да се запознаят и да имат достъп до литературата, която издаваме, а ние за пореден път се убедихме, че сме полезни в нашата мисия.

Към богатия фонд от 7000 тома на библиотеката на Културния център бяха добавени и издания на „Омофор”, дарени за нуждите на нашите сънародници в Македония. А ние се върнахме от нашата балканска съседка, всеки скътал в себе си частица от споделена радост, топлина и разбиране за това: „Колко хубаво е братя да живеят заедно!”

***

От Фейсбук:
Денес брагодарение на христијанската и братска љубов на нашите браќа во Христа од издавачката куќа „Омофор“ и фондацијата „Покров Богородичен“ од Р. Бугарија, нашата библиотека се збогати со нови 26 дела од свети оци и современи православни автори, кои што ќе бидат од голема полза за понатамошното образование и богословска ерудираност на нашите богослови. Голема благодарност до нив и нека Бог ги помага во нивната благородна дејност! Христос помеѓу нас!
Дарко Милев, преподавател в семинарията

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info

<strong>Notice:</strong> Credit Card fields are disabled because your site is not running securely over HTTPS.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...