Блаженствата – стъпала на Божествената лествицаМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. humility каза:

  Blaga , dalboka, palna s vsqka blagodat, podbujdashta kam vatreshno vglabqvane i pokaqnie propoved. Otec Zahariq naistina e popil mnogo ot opitnoto bogoslovie na sveti Siluan i velikiq starec Sofronii( ochevidno, zashtoto go i jivee). Dai Boje poveche takiva hora da ni izprashta Gospod.

 2. popov9333 каза:

  Аз присъствах на беседата и искам да ви кажа, че си тръгнах от тази среща с нещо което никога не искам да изгубя. И на следващия ден когато благодарихме на Бога всички заедно в Литургията и се съединихме с Него и помежду си, НЕЩОТО стана по-голямо и осезаемо в мен.
  Архимандрит Захариас ни донесе от Духът Божий и ни го раздаде с пълни шепи и кой колкото можа, толкова и отнесе със себе си.
  Благодаря ти Боже че не Си престанал да ни благославяш изобилно чрез Твоите съработници и дай на всеки да опита от твоята Благос и Топлота. Амин.

 3. popov9333 каза:

  Ако някой има желание да чуе беседите на архимандрит Захариас (Захару) на mp3 изнесени в Русе, мога да ги кача в торентите на Православие БГ. Пишете ми.
  popov9333@gmail.com

 4. Ipodqkon_Psalt V.Stanoev каза:

  Думите според мен са излишни за това толкова проникновено и изпълнено с дълбока смисъл и Божия Благодат Проповед произнесена от о.Захариас от Гърция.Нека нашите духовници се поучат от тези библеиски издържани думи,и най-важното да ги изпълняват на дело,както очевидно това прави о.Захариас,защото той сам много добре е попил науката от свойте учители Св.старец Силуан Атонски и отец Софроний!Нека Св.Тройца,Св.Богородица и Всички Светий да му даруват здраве,дългоденствие и във всичко успех!