Какво да сторя, за да наследя живот вечен?Може да харесате още...

16 Отговори

 1. gaitan vejdu каза:

  Цялото е блестящо казано, но акцентът, който по мое скромно мнение, ние всички бива да натъртваме (в подходящи поводи) е:
  „Трябва да се подчертае, че на началника от днешния евангелски епизод му липсва много важно качество. Той изобщо няма съзнание за своята греховност.“

  Визирам второто изречение.

  Благодаря на автора за текста!!!
  Нека небето го пази, за да продължи да пише така разбираемо, супер важни съществени неща.

 2. Ангел Небесен каза:

  Всеки човек се оголва пред лицето на смъртта. Иска ми се да им видя лицата на всички тези, които се хранят с думи и се успокояват с тях по време на житейски несгоди, когато видат свой близък в ковчег да го спускат в гроба, пък тогава да си кажат: „има живот вечен, няма да тъжим…“.
  Защото това, което не може да се изкаже с думи, това е силата на Бог.
  А този човечец може да продължава да развлича публиката като шут със своите писания и дрънканици, и сана му не преставлява НИЩО за истински вярващия, защото за последния само Бог има значение.

 3. andrey каза:

  Предупреждавам този небесен господин, че ще започна вече да трия простотиите му. Както е тръгнал, има шанс и да бъде изхвърлен от портала.

 4. Ангел Небесен каза:

  кое те разстрои толкова много: това, че съм прекалено директен или че не признавам „духовните“ титли. Ако съм прекалено прост за теб и вашата отбрана компания на благочестиви люде отнеси се снизходително и докажи, че си над тези неща. Кажи кое те огорчи за да се поправя (ако съвестта ми го позволява)?

 5. gaitan vejdu каза:

  Ангелинке, мама, пак си по пижама.
  Ще настинеш, милото ми откачалче. 🙂

  –––

  Чуй, не че ще разбереш, но все-пак.

  Какво те владее, човече?
  Изпитваш търпението на поддържащите сайта ли?

  Човекът ти казва ясно , че дори не си схванал идеята на темата.

  Препрочети се,
  после сто пъти, на трезво, прочети текста,
  и сам си виж пропуските.

  Какви „отбрани компании“, какви елитарни общества заподзря, твоя работа е …

  –––
  .
  Човече, соцът премина.

  Имам усещане, че ти се ще, да се изживяваш като някакъв дисидентстващ индивид, без да те вълнува, че това тук е православен сайт и ако изобщо се съблюдава йерархия, то тя не е като като тази твоята социалистическа, в главата ти.

  Направо ти се чудя, бре.
  Не си некой `ептем улав, а току те обзема мерак, да се правиш на ощипана мома.

  Че и сама си правиш синините по балите кълки, барем некой те съжали и ти се включи в жалната песен кахърна, колко сте онеправданички ощипаните момички недокоснати.

  Хм.

 6. Ангел Небесен каза:

  По-полека да не си опърлиш веждите!
  Смяххх, смяххх, смяхх…..ама в банята (ако ме разбираш де)
  Аз драги ми селски….. мога да реша да изкажа мнение и по едно изречение от статията, без с това да отричам или приемам останалата част. Ако пък ти се чувстваш силен на страната на мнозинството твоя воля; на мен обаче си ми жалък…съжалявам.

  Извинявам се на Павел Стефанов ако се е почувствал обиден, както и на всички чисти души посещаващи портала, които не са могли да понесат простотията ми.

 7. Дон Кихот каза:

  Преди време предложих на завеждащите сайта да въведат пререгистрация на всички участници. Този, който откаже да въведе пълните си данни и достоверна фотография, да бъде изключен. За съжаление досега нищо не е направено и форумът става сцена за изява на бесновати.

 8. gaitan vejdu каза:

  Сервантесовата перснонификация се има за небесновата?

  Завиждамана подобна самонадеяност!

  Мир теб, честно.
  Някога чичо ти докладваше в квартала – кой какъв е, изследваше кой-кой е, какво чука, яде, мисли, …. а ти днес предлагаш Пълен Контрол. „Как така ще дрънкат без досиета, ха.маха!“ – възмущава се здравият социалистически морал!?

  Достойно наследяваш великите си предци. 🙂

  ––-
  Небесната мома, пък, хич да се не коси за вежгите ми. Вида го, коси се на произход, очевидно има защо.


  Момци, бре?!

  Как па не съзрехте нещо в текста на автора, де бре, мислители велики?

  Прочее, обяснимо; въпросът е риторичен.

  🙂

 9. victory каза:

  Не искаш да имаш опоненти ,така ли да разбираме предложението ти .В такъв случай трябва да се започне с тебе ,като един явен провокатор на сайта .Мога да посоча и факти ,само поискай.

 10. korki каза:

  Добра статия-проповед.Всичко е премерено, думите нито са много, нито са малко. Точно, ясно и разбираемо.

 11. Дон Кихот каза:

  Благодаря Ви. Тази оценка е по-важна за мен от всякакви хвалби или псувни.

 12. victory каза:

  Благодаря и аз за признанието Ви .Статия от една страна ,от друга атака срещу всеки изразил различно мнение, кажете как се нарича такъв човек:…………..

 13. Дон Кихот каза:

  Окултиста,

  Истината е една, както снегът е само бял, а не жълт, син или шарен. Ние сме я намерили в лицето на Христос, Който се разкри на света като Истината, Пътя и Живота. Всички други основатели на религии и секти са лъжливи и заслужават интерес само като исторически куриози.

 14. victory каза:

  Като вярващ Християнин къде остави Любовта към близния „БОЖИЯТА ЛЮБОВ“. Нима Юдеи ,Мюсулмани и Будисти са Ви врагове .Не те са наши братя и сестри.Дон Кихот чети БИБЛИЯТА особенно пророчествата ,може и да възприемеш нещо от тях.За твоя радост всичко което ще случва е написано.Още веднъж Успех от мене.

 15. Дон Кихот каза:

  Откъде заключаваш, че щом не приемаме чуждите суеверия, мразим хората, които ги изповядват? От собствената си злоба правиш това заключение. Ние ги обичаме и се молим за тях, но не сме длъжни да ставаме като тях. Не ни поучавай за Библията, а я чети ти непредубедено. Дано да прогледнеш някога.

 16. victory каза:

  Прогледнал съм Доценте, лошото в случая е че ти не искаш да видиш,реални неща.Не искаш да погледнеш Света през моите очи,искаш всички да гледаме през твоите .По този начин хората са го гледали хилядолетия от Адам и Ева до сега.Време е да се промени това . Успех от мене.