Къде е щастието?Може да харесате още...

6 Отговори

 1. Антон Николов каза:

  Да, да, обявихте, че няма да отговаряте на такива въпроси, но тогава поне ме прочетете! След като така ще си говорим…
  Хубаво е че, преустановихте крайните изблици и обидните квалификации. Но не е хубаво да не пускате отрицателните критики, защото има опасност да отидете в другата крайност. Нима може да харесаме всичко и всички и не за това ли са коментарите? Нали не очаквате да пишем само елейни речи на възхвала? Което е добро – добро е. Което не е – не е. И всеки има право на добре аргументирано и културно изказано мнение. Да затуляте уши пред критиката крие опасност от изпадане в прелест и фарисейщина. Отец Ангел няма да пострада от моето мнение, а ако случайно го прочете, може да си вземе бележка.
  Трийте, щом желаете коментарите от това естество, но знайте, че така рискувате да отблъснете хората, които много бързо ще се наситят, ако четат само: „Браво! Браво! Браво!“
  От много сладко коремът започва да боли! Моля ви, не изпадайте от крайност в крайност! Това е опасно и никой няма да има полза,
  нито вие, нито авторите, нито ние. Впрочем обидна ли е думата „скучен“ и с какво да я заменя следващия път? Защото ще напиша само още веднъж мнението си за проповедта на о. Ангел. И ако коментарът излезе – значи има надежда. Ако не – писането на коментари във вашия сайт оттук нататък ще бъде за мен безпредметно! Жалко ще бъде ако не желаете да различите обидата от културната критика!

 2. Антон Николов каза:

  Личи си, че притежава ерудиция и е образован. Затова навярно го виждаме често на малкия екран, слушаме го по радиото и го четем по вестниците. Наистина това е факт.
  Но ЗА МЕН лично отец Ангел е скучен. Аз не намирам себе си в неговите проповеди. Той някак си не съумява да докосне душата ми и да ме развълнува или вдъхнови! Много, много, наистина много и искрено съжалявам, но това е моето мнение и ще остане мое мнение и няма начин да бъде променено! Може да бъде само цензурирано! Затова ще е жалко, ако бъде изтрито поради факта, че не съвпада с мнението на модераторите в сайта. Наистина ще бъде жалко!

 3. Gunev каза:

  О. Ангел винаги ми пълни душата, вълнува и вдъхновява. Говоря не само за тази проповед а за всичко негово което съм гледал, слушал и чел. Вижда се че е истински, искрен, че ги живее тези неща… Има чудесен ясен исказ, не интелектуалничи, не театралничи, думите излизат от сърцето му…
  Благодарим Ви отче !!!

  Антон, не виждам нищо лошо и неестествено в това че ЗА ВАС о. Ангел е скучен. Различни сме, духовните ни сетива резонират при различни честоти. Сигурен съм че има достатъчно добри свещеници, които предават на Вашата… Така че всичко е наред :-).

 4. blago каза:

  похвална е инициативата на Дарик Радиио и о. Ангел и се моля това предаване да се развие. имам само малка забележка по скоро към режисьора на предаването, отколкото към о. Ангел. Това е усещането за езотерично звучене на предаването. Това според мен идва от фон-музаката ( която според мен е по-добре да е православни песнопения например) и от усещането, че о. Ангел чете този текст, откъдето може би звучи скучно на някои хора. Ако тези две неща се коригират, според мен ще стане по-достъпно, по-разбираемо, по-близко до хората и няма да е скучно. Но оставям всичко „в ръцете“ на създателите на предаването и много ще се радвам, ако това предаване продължи да съществува и да се развива. Поздрави

 5. kipria каза:

  Радвам се, че има такава поредица по Дарик Радио и дано продължи дълго и се развие.
  Проповедта на о.Ангел звучи съвременно и достъпно, без излишен патос или архаични фрази.На мен не ми звучеше езотерично, а музиката е много подходяща. Не е задължително да е църковна.Важно е посланието, което се отправя към слушателите – а именно, за смисъла на това, което ни прави щастливи.Въпрос, който много пъти съм си задавала. Незнам дали намерих себе си в проповедта, но тя със сигурност ме докосна.

 6. Vladislav каза:

  За първи път чувам за предаването „Проповед в четвъртък“. Идеята е прекрасна, проповедта също. Не успях да открия връзки в интернет за поредицата, нито дали е все още в програмата на Дарик. Но ако е активна, би било голямо удоволствие и за посетителите на православие.бг да имат достъп до проповедите.